SİVAS / MERKEZ - İzzettin Keykavus Anadolu Lisesi

Mrt

Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübü çalışmaları kapsamında okulumuz öğrencileriyle birlikte çeşitli zanaatkarların öğretildiği ve sonrasında cezaeve olarak da kullanılan Sanayi Mektebi Müzesi, geçmişteki dükkanların izlerini yansıtan Zanaatkarlar Çarşısı ve Müzesi ile kazılardan elde edilen eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzesi ziyaret edildi. Gezide emeği geçen öğretmenlerimiz Fikret DOĞAN ve Hikmet SÖNMEZ'e teşekkür ederiz.

Mrt

10/A Sınıfı Öğrencilerimiz, toplum hizmeti kapsamında mahallemizde bulunan Alibaba Çukurtarla Camiinde Ramazan ayı öncesinde genel temizlik yaptılar.

Mrt

Okulumuz Yeşilay Kulübü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kulübü öğrencileri ortaklaşa mahallemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştılar.

Şbt

Okulumuz 12-A ve 12-B sınıfı öğrencileriye 22.02.2024 tarihinde Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne Rehber Öğretmenlerimiz Kürşad ÇALLI ve Hikmet SÖNMEZ'in katılımıyla gezi düzenlendi. Yapılan gezide öğrencilerimiz akademisyenlerden üniversitedeki bölümler hakkında bilgi alırken laboratuvarları yakından inceleme fırstı buldular.

Şbt

İl Tarım Müdürlüğü görevlilerince okulumuzda güvenli gıda eğitimi düzenlenmiştir. Gıda israfının önlenmesi ve güvenli gıda tüketimi hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Yeşilay Kulübü çalışmaları

Alibaba Polis Merkezi Amirliğine ziyaret

Ock

İl Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından okulumuz 11. sınıf öğrencilerine  "Gençlik ve Güvenli Gelecek" adlı eğitim verildi. Terör örgütlerinin en önemli amacının yeni insanları bünyesine katarak eylemlerde kullanmak olduğu söylenerek öğrencilerin dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Özellikle marjinal grupların zor durumlarda özellikle gençlere önce yardım edip sonra kendisine bağımlı hale getirdiği belirtildi. Oldukça verimli geçen eğitim sonrasında öğrencilere hediyeler dağıtılarak eğitim sonlandırıldı.

Ock

Pansiyonda kalan öğrencilerimize yönelik düzenlenen programa okul müdürümüz Nusret KARATAŞ katılarak öğrencilerle sohbet etmiştir. Öğrencilere pansiyonda yaşamanın gerektirdiği davranışlardan bahsederek onlardan gelen sorulara cevap vermiştir. Okul müdürümüz tarafından yapılan konuşmada şartlar imkan verdiği sürece taleplerinin her zaman dikkate alınacağı söylenerek tüm bu çalışmaların onların iyi bir eğitim hayatı geçirmeleri için olduğu belirtilerek herkesin derslerine gereken önemi vermesi söylenmiştir. Pansiyon müdür yardımcısı Esma KOÇAK KAYACI ve okul rehber öğretmenleri Kürşad ÇALLI VE Hikmet SÖNMEZ'in de katıldığı program sonrasında okul rehber öğretmenlerimiz tarafından verimli ders çalışma, akran zorbalığı, psikolojik sağlamlık konularında sunumlar yapılmıştır. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen programdan öğrencilerimiz oldukça mutlu ayrılmıştır.

Ara

Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi. Programda Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan videolar izlendi. Ağlarım Ağlatamam, Duygusuz Olmak, Zulmü Alkışlayamam isimli şiirleri öğrenciler tarafından seslendirildi. "İstiklal Marşımız Yazılıyor" isimli tiyatro oyunu öğrencilerimiz tarafından sergilendi.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında    ögrencilerimiz ve  kulüpten sorumlu öğretmenimiz Meral Mermer ile birlikte;  Şehit Öğretmen Aybüke Şenay Yalçın' ı konu edinen " Aybüke "adlı sinema filmini izlediğimiz sinema etkinliğimiz.

Ara

Öğrencilerimiz Veysel’i Unutmadı    Âşık Veysel’in vefatının 50. yılı dolayısıyla 11-B sınıfı öğrencilerimiz tarafından bir tiyatro gösterisi hazırlandı. Veysel’in hayatının biyografik olarak anlatıldığı tiyatro, izleyenlerden tam not aldı.  #Hedef #DostlarBeniHatırlasın @sivasmem

Ara

Öğrencilerimize afet farkındalık bilinci kazandırmak ve olası afet durumlarında yapılması gerekenleri öğrenmelerini sağlamak adına, okulumuzda "Afet Farkındalık Saati" faaliyeti sınıflarımızda öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirikdi.

Ara

Doğal kaynakların verimli kullanılması, atık miktarlarının azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesi ve atık yönetimine dikkat çekmek amacıyla okulumuzda “Sıfır Atık Eğitimi” düzenlenmiştir. Sivas Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde görevli çevre mühendisi Furkan Yıldız tarafından verilen eğitimle öğrencilere sürdürülebilir bir  çevre anlayışında sıfır atık sisteminin önemi anlatılmıştır. Öğrencilerimiz için oldukça verimli geçen eğitimde emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz bünyesinde Çevre Koruma Kulübü tarafından Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında ‘Atık Yağ Toplama Kampanyası’ başlatılmıştır. Çevremizi korumak adına biriktirilen atık yağlar belediye ekipleri ile işbirliği içerisinde atık sularımızı kirletmeyecektir. Gelecek nesillerimize temiz bir çevre için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.